Formăm aluatul din laptele rece, oul, amoniacul stins în puțin oțet și făină. Adăugăm făină până obținem un aluat cu o consistență plăcută, adică nici prea tare, nici prea moale și complet nelipicios. Acesta merge la frigider pentru 30 de minute, timp în care ne putem ocupa de restul ingredientelor.
Untul rece, din frigider, se aplatizează cu sucitorul între două bucăți de hârtie de copt până ce obținem un pătrat. Acesta merge apoi la frigider, așa în hârtia de copt, pentru cel puțin 10 minute. Este important ca untul să rămână în permanență rece și să nu se înmoaie.
Amestecăm într-un bol ingredientele pentru umplutură: spanacul fiert și tocat, cașcavalul ras pe răzătoarea mică, împreună cu granulele de usturoi și ceapă.
După 30 de minute, luăm aluatul și îl întindem pe masa de lucru, bine înfăinată, în formă de pătrat. Luăm untul, și acesta din frigider, și îl punem în mijlocul aluatului întins. Colțurile acestuia trebuie să ajungă pe laturile pătratului format din aluat. Aducem apoi colțurile spre mijloc, împăturind aluatul precum un plic.
Se întinde aluatul din nou, de data aceasta sub forma unui dreptunghi, după care se aduc laturile și se unesc în centru. Ultimul pas - linia de mijloc a aluatului se pliază în două, precum închidem o carte. Aluatul merge din nou la rece pentru 20-30 de minute.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătim o tavă pe care o ungem cu puțin ulei sau folosim hârtie de copt.
După 30 de minute la rece, întindem aluatul în formă de dreptunghi. Punem umplutura pe jumătate din aluat, iar pe cealaltă jumătate o ungem cu gălbenuș de ou. Rulăm aluatul începând de la partea cu umplutura și îl tăiem în bucăți în funcție de preferința fiecăruia.
Ungem deasupra cu galbenus de ou si presaram cu seminte de susan sau mac.Merg la cuptor pana cedevin aurii deasupra. Pofta va doresc!