Biscuiti fragezi cu unt

Acesti Biscuiti fragezi cu unt sunt crocanti si sfaramiciosi, se topesc in gura si au o aroma placuta de unt si vanilie.

Dupa cum zice si numele, acesti minunati biscuiti sunt fragezi si cu mult unt. Gustosi si usor de preparat, acesti biscuiti o sa va faca ziua mai buna.

Pregatesc genul acesta de biscuiti cu unt des, sau de cate ori am timp pentru ca se fac usor din doar 4 ingrediente si sunt tare buni.

Decorati cu ciocolata sau fara, se potrivesc perfect langa un pahar cu lapte, pot fi luati cand mergeti la drum, la parc sau in pachetel la munca.

Se pastreaza bine daca sunt tinuti intr-o cutie de metal. Din pacate nu o sa ramana prea multi inca sa mai ajunga si la pastrat.

Nu-i lasati pe masa pe o farfurie, mai ales daca nu vreti sa-i mancati imediat dupa ce i-ati pregatit. De fiecare data cand o sa treceti pe langa farfurie o sa mai luati unul si uite asa o sa-i dati gata fara sa stiti. Asa buni sunt.

Detalii din spatele acestei retete:

Initial am facut ceva mai putini, din 100 grame de unt, fara ou, s-au terminat instant. Prea buni. Fragezi, cu aroma de unt si vanilie. Yum!

Am crescut cantitatea la 200 grame de unt, s-au dat gata, au zburat incet unul cate unul din farfurie.

Asa am zis ca trebuie sa fac ceva mai multi. Asa am ajuns la cantitate de 250 grame de unt plus un ou marimea M . Din aceasta reteta ies undeva la 40 biscuiti, in functie de cat de mari ii faceti.

Mi-au placut mult, asa ca am zis sa ii impart cu voi.

Alte retete de biscuiti:

Cum obtinem forma acestor biscuiti;

Pentru obtinerea formei perfecte, indiferent care este aceasta pentru voi, este important de stiut faptul ca aveti nevoie de un posh cu dul mare.

Aluatul este unul dens, nu contine nici un lichid, prin urmare va iesi greu prin forma. Daca nu este una mare eu zic sa nu va rupeti mainile pentru ca tot nu vor iesi asa cum va doriti. 

Daca nu aveti o astfel de forma, va recomand fie sa formati biscuiti folosind un posh fara dul, apoi sa faceti forme deasupra cu ajutorul unei furculite. 

Sau, o alta varianta este sa adaugati lapte pentru obtinerea unui aluat cu care se lucreaza mai usor. 

Cum?

Incepeti cu putin, o lingura doua si incercati apoi sa vedeti cat de usor vor iesi prin forma.

In testele mele am mers pana la 50 ml lapte. Este important sa precizez faptul ca cu cat adaugati lapte mai mult cu atat textura biscuitilor se va schimba, adica sunt mai putini fragezi si sfaramiciosi. Atunci cand vor merge la cuptor se vor intinde mai mult si nu isi pastreaza foarte bine forma. 

Pentru ca acestia sa nu se intinda prea tare atunci cand ajung la cuptor, va recomand sa ii bagati la frigider pentru circa 2 ore. In felul acesta untul se intareste si atunci cand ajunge la cuptor nu se topeste foarte repede ceea ce va face ca biscuitii sa isi pastreze forma mai bine. 

O alta varianta pe care v-o recomand este si de a forma acesti biscuiti cu mana atunci cand nu adaugati deloc lapte, bilute micute pe care le puneti in tava de copt si pe care le puteti da o forma draguta cu ajutorul unei furculite. 

Daca va plac biscuitii va recomand sa-i incercati si pe acestia, Biscuiti fara zahara cu ricotta si lamaie – sunt minunati, parfumati si sanatosi. 

Biscuiti cu unt si ciocolata

Mihaela
Sunt fragezi si se topesc in gura, acesti Biscuiti fragezi cu unt si ciocolata se fac usor, au o aroma placuta de unt si vanilie si niciodata nu sunt suficienti.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 12 minutes
La rece 1 hour
Total Time 1 hour 22 minutes
Course Desert
Cuisine American
Servings 40 biscuiti

Ingredients
  

  • 250 g unt moale, la temperatura camerei
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou marimea M
  • 1 lingura vanilie
  • 300 g faina
  • ¼ lingurita sare
  • 15-30 ml lapte

Decor

  • 100 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 2-3 linguri lapte
  • o lingurita de unt
  • bomboane pentru decor

Instructions
 

  • Pregatim doua tavi cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 190 °C
  • Untul moale impreuna cu zaharul se bate bane devine moale si pufos. Undeva in jur de 4-5 minute.
  • Se adauga oul, vanilia si sarea si se amesteca din nou pana obtinem un amestec omogen.
  • La final adaugam si faina in 2 transe si omogenizam bine.
  • In functie de tipul de posh pe care il aveti atunci cand aluatul este in acest punct adaugati sau nu lapte. Am explicat mai sunt dece.
  • Puneti altuatul in posh sau si formati biscuitii. Acestia merg la cuptor pentru circa 12 minute depinde de marime. Atunci cand sunt usor aurii pe margine sunt gata.

Decor

  • Intr-o craticioara mica se pune ciocolata rupta in bucati mici, laptele si untul si se topeste la foc mic. Adaugati lapte daca mai este nevoie pentru a aduce ciocolata la consistenta dorita.
  • Biscuiti se baga in ciocolata calda, peste aceasta se presara apoi bombonele sau nuca de cocos, sau chiar nuca prajita macinata. In functie de preferinta.
Keyword Biscuiti, Biscuiti cu ciocolata, Biscuiti cu unt, Biscuiti fragezi, Biscuiti fragezi cu unt, Biscuiti fragezi cu unt si ciocolata

Daca va place aceasta reteta dati-o mai departe, sa se bucure si altcineva.  Va astept si pe pagina mea de Facebook – The Lemon Flavour – cu si mai multe retete delicioase, unde puteti sa imi scrieti parerea voastra sau unde va pot raspunde cu mare drag si la intrebari.

De asemenea ne gasiti si ne puteti urmari si pe Pinterest – The Lemon Flavout.  

Va invit si in grupul recent creat pe Facebook – Aroma de Lamaie unde impartim sfaturi utile din ale bucatariei dar si retete minunate.

Zi Frumoasa!

🤞 Nu rata cele mai noi retete!

Lasă un răspuns