O rețetă care va ajunge cu siguranță în categoria favoritelor voastre este aceasta de cornulețe fragede cu unt. Sunt atât de delicate și parfumate încât, indiferent câte pregătiți, nu vor fi niciodată suficiente.
De obicei, noi le pregătim cel mai des în perioada toamnă-iarnă, când ne răsfățăm mai des cu aceste mici bunătăți.
În familia noastră, cornulețele erau tradiționale de Sărbători, de Crăciun sau Paște, iar cele cu untură erau cele mai pregătite. Atunci pregăteam și celebrele prăjituri cu foi și cremă de zahăr ars sau cozonac pufos cu nucă și rahat. Două dintre rețetele noastre preferate, care aduc mereu un strop de sărbătoare în familie!
Rețeta de cornulețe fragede cu untură o găsiți aici. Le așteptam cu mare drag, alături de alte delicii!
Tot în acea perioadă pregăteam și biscuiți cu untură, pe care îi numeam rame.
Mă bucur că am reușit să recreez acea rețetă, de care sunt tare mândră. Dacă și voi sunteți nostalgici și vreți un strop de gust din altă dată, vă las rețeta de biscuiți fragezi cu untură.
Dacă vreți un aluat fraged cu untură, dar mai potrivit vremurilor noastre, vă recomand cu drag rețeta mea de biscuiți festivi. Sunt făcuți cu untură și un strop de suc de portocale proaspăt, o adevărată nebunie de biscuiți: ieftini, gustoși și tare pe placul celor mici!
Dacă cornulețele sunt pe placul vostru, dar nu aveți sau nu vreți să folosiți untură, vă recomand rețeta de cornulețe fragede cu unt și smântână, care a avut 100% feedback pozitiv. Mă bucur enorm pentru toate mesajele voastre drăguțe și vă mulțumesc!
De ce cred că o să vă placă?
- Sunt fragede, se topesc în gură.
- Pot fi umplute cu ce vă place vouă.
- Se fac foarte ușor, fără multă bătaie de cap.
- Sunt parfumulate cu vanilie, iar dacă doriți, adăugați și puțină coajă de lămâie. O nebunie!
Un pic din spatele acestei rețete:
In familia mea, cornulețele fragede sunt foarte îndrăgite. La fel de apreciate sunt și cele pufoase, umplute cu gem, de exemplu – vezi rețeta de cornuri pufoase umplute cu gem aici.
Dar ce te faci când ai copii care vor cornulețe fragede pliiiiine de gem, cu nuci sau rahat, iar mama vrea și câteva poze drăguțe? Ei bine, dragilor, aici nu este chiar așa simplu. Cele încărcate cu umplutură nu arată la fel de bine ca cele cu mai puțină umplutură, cum veți vedea în imagini.
Cele cu mai puține nuci se rulează frumos și arată atât de drăgălaș. Dar, dacă vă uitați la cele unde umplutura aproape dă pe dinafară, veți observa diferența. Așa că, dacă și vouă nu vă ies la fel de aspectuoase ca cele din pozele de pe internet, țineți minte: umplutura poate face diferența!

Cornulete fragede cu unt
Ingredients
- 200 gr unt rece de la frigider
- 2 galbenusuri ou de la frigider
- 100 gr smantana foarte grasa
- 2 pliculete zahar vanilat
- 2 fiole esenta vanilie
- 450 gr faina in plus pentru intins aluatul
- 100 gr zahar pudra
- un praf de sare
Instructions
- Untul rece de la frigider, se taie in bucatele mici si se amesteca cu faina, rapid cu degetele pana cand obtineti un aluat sfaramicios ce nu se leaga, sau nu poate forma o bila rotunda de aluat.
- Peste alatul de mai sus, se adauga apoi galbenusurile de ou, smantana ( de la rece ) sarea si vanilia. Se amesteca pana se obtine un aluat omogen , usor moale si care nu se lipeste de maini.
- Dupa preferinta, se imaprte in doua sau patru bucati egale, acestea poi se acopera in folie alimetara si merg la frigider pentru 30-60 de minute.
- Dupa ce au trecut cele 60 de minute se porneste cuptorul la 180° C si se pregateste o tava cu hartie de copt.
- Se scot de la frigider bucatile de luat si se intind pe rand, se taie in triunghuri, apoi se umplu cu nuci si gem , sau rahat. Ceea ce va place si ceea ce aveti. Merg la cuptor pentru circa 15 minute.
- La final cand s-au racit, se dau prin zahar pudra. Pofta va doresc!
Umplutura
- In functie de genul sau dulceata pe care o aveti, dar mai ales de consistenta acesteia pentru cantitatea de conulete de mai sus veti avea nevoie de circa 150gr de nuci prajite si macinate si 150gr de dulceata. Intotdeauan adaugati dulceata treptat pana obtineti consistenta dorita.
Va mai recomand:
Biscuiți festivi cu untură și portocală
Biscuiti fragezi cu untura si suc de portocale
Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rog să o distribuiți mai departe, să se bucure și alții de ea. Vă aștept și pe pagina mea de Facebook – The Lemon Flavour – unde găsiți și mai multe rețete delicioase. Acolo puteți să-mi împărtășiți părerile voastre sau să-mi adresați întrebări, voi răspunde cu drag.
Ne puteți găsi și urmări și pe:
Vă invit să vă alăturați comunității noastre unde împărtășim sfaturi utile din bucătărie și rețete minunate.
Zi frumoasă!